goedkoopste autoverzekering vinden

De goedkoopste autoverzekering vinden doe je op Overstappen.nl

Wanneer je wilt besparen op je vaste lasten dan is het vergelijken van bijvoorbeeld de energieleveranciers, de telefoon en internetaanbieders het eerste waar je aan denkt. Maar ook een autoverzekering loopt aardig in de kosten wanneer je de prijs bekijkt op jaarbasis. Het is dus helemaal niet gek op ook hier even een vergelijking op los te laten.

Nieuwe klanten worden bij autoverzekeraars beloond met hoge kortingen en betere voorwaarden. Wanneer je dus al een geruime tijd bij dezelfde autoverzekeringsmaatschappij klant bent heb je grote kans dat je bij een andere partij goedkoper uit bent. Bovendien kost het vergelijken via overstappen je maar enkele minuten, de moeite loont dus!

28 autoverzekeringen vergelijken binnen enkele minuten

Een nieuwe autoverzekering berekenen op Overstappen.nl gaat simpel. Het afsluiten van een autoverzekering is maatwerk. Voor iedereen is de premie anders. Dit komt omdat er bij de berekening rekening gehouden wordt met je leeftijd, je woonplaats, het aantal schadevrije jaren en het aantal kilometers die jij rijdt op jaarbasis.

Wanneer je deze persoonlijke gegevens invult in de vergelijker op overstappen autoverzekering, dan zie je binnen enkele minuten welke partij er momenteel de mooiste aanbieding heeft voor jou en jouw auto.

Direct een nieuw autoverzekering afsluiten

Wanneer je vervolgens op offerte aanvragen klikt, kun je binnen een zeer korte tijd je auto verzekeren bij de nieuwe autoverzekeringsmaatschappij. Deze nieuwe partij regelt de overstap verder met je oude autoverzekering.

Hier hoef jij verder niets meer aan te doen. Jij kunt op het moment dat je de e-mail ontvangen hebt met de voorlopige dekking je auto instappen en onbezorgd en voordelig rond gaan rijden.

Welke dekking past het beste bij jouw auto?

Bij het afsluiten van een autoverzekering heb je keus uit drie verschillende dekkingen, namelijk:

  • WA
  • WA Casco
  • All Risk

Bij het bepalen van de juiste dekking, wordt er over het algemeen gekeken naar de leeftijd van de auto. Een nieuwe wagen tot een auto van vijf jaar oud, verzeker je met een All Risk autoverzekering. Voor een auto tussen de 5 en 10 jaar oud kies je een WA Casco dekking. Is jouw auto ouder dan 10 jaar? Dan is de WA autoverzekering prima.

Het prijsverschil tussen de WA en de All Risk autoverzekering is groot, maar ook het verschil van schadevergoeding is groot. Bij een WA verzekering keert de verzekeringsmaatschappij alleen schade uit die jij veroorzaakt hebt aan andere weggebruikers. Bij een All Risk autoverzekering wordt bijna alle denkbare schade uitgekeerd, ook schade die jij zelf aan jouw eigen auto hebt toegebracht.