Corona - Covid 19

Corona: hoe staat het er nu voor?

Het is alweer een tijdje geleden dat we de laatste persconferentie op nationale televisie zagen. Ook is het alweer een tijdje geleden dat we alleen konden gaan uiteten op vertoon van onze QR-code. Het coronavirus, hoe gemakkelijk het opkwam, zo makkelijk is het ook alweer vergeten. Nergens wordt er meer over gesproken, alle vaccinaties lijken ineens overbodig en handen schudden doen we ook weer gewoon.

Je zou haast denken dat het niet meer bestaat. Misschien komt dit, omdat we allemaal het coronavirus zo snel mogelijk willen vergeten en logisch ook. We willen terug naar ‘het oude leven’, maar het coronavirus is er nog steeds en zal waarschijnlijk nog wel even blijven. Hoe moeten we hier nu mee omgaan?

Antistoffen

Bijna geheel Nederland heeft inmiddels het coronavirus moeten ondergaan. Vraag maar eens rond, bijna iedereen heeft het minimaal één en soms zelfs al drie keer gehad. De één heeft het ervaren als een mild griepje en de ander was er hondsberoerd van. Zelfs de mensen die zeggen dat ze het nog niet hebben gehad, hebben het hoogstwaarschijnlijk zonder door te hebben wel al gehad. Na zoveel besmettingen kan dit bijna niet anders. Je zou denken dat deze gevallen niet te achterhalen zijn, maar zeker is daar een optie toe. Er bestaan namelijk corona antistoftesten.

Deze testen tonen aan of jij corona gehad hebt en daarnaast kun je hiermee de voortgang volgen van het aantal antistoffen na een vaccinatie. Deze testen zijn gemakkelijk online te bestellen op sites als Yourshealthtest.nl. De resultaten van deze testen kunnen rust geven, antwoord geven op bepaalde vragen en jouw helpen bij het maken van bepaalde keuzes. Bezit jij veel antistoffen dan bezoek je misschien sneller de tofste feesten deze zomer. Wanneer je geen antistoffen hebt ga je misschien voorzichtiger om met het bezoeken van je kwetsbare oma. Superhandig om te weten dus!

Corona - Covid 19

Het oude en vertrouwde leventje

We proberen bijna allemaal terug te gaan naar ons oud en vertrouwde leventje. In dit proces vergeten we soms dat corona toch wel fysieke en mentale schade heeft achtergelaten. Gelukkig geldt dit niet voor iedereen, maar in soms is dit wel het geval. Denk maar aan iemand met blijvende gezondheidsklachten na corona of iemand die een familielid is verloren aan de pandemie. Indien deze doelgroep weer geconfronteerd wordt met het virus, kan dit moeilijke situaties opleveren. Ook kan voor hen de stap naar het oude, vertrouwde leventje duizendmaal moeilijker zijn.

Deze gevallen moeten we niet vergeten. Praat dus altijd met respect over corona en respecteer de keuzes van eenieder. Ga jij weer elk weekend op stap en kijk je nergens naar? Heerlijk, maar ga er niet automatisch vanuit dat dit bij iedereen het geval is. Vraagt iemand toch om voor een bepaalde bijeenkomst een zelftest te doen? Of vraagt iemand om fysieke afstand te houden bij verkoudheidsklachten? Doe dit dan gewoon. Het is fijn om rekening met elkaar te houden.

Hoe nu verder?

Wat de toekomst ons zal brengen wat corona betreft, blijft één grote verrassing. Natuurlijk hopen we van harte dat het nooit meer wordt als in de piek van de pandemie. We willen geen maatregelen, lockdowns en QR-codes meer. We willen vrij zijn en vrij leven. Op Wijreizenrond.nl vind je veel inspiratie voor het post-corona tijdperk. Het coronavirus wordt op en duur hopelijk hetzelfde als een griep, maar houd altijd rekening met eventuele nieuwe varianten. Geniet van het leven en alle momenten met dierbaren. Voor nu gaat het er vooral om dat jij doet, waar jij je goed bij voelt.

Vergelijkbare berichten